Att skriva snabbt

Det där med att snabbt få sina tankar till ord och orden på pränt är väldigt viktigt för en högskolestudent. Som medie-och kommunikationsstuderande finner man en viss ironi i hur illa internkommunikationen fungerar inom institutionerna, men alla cyniska skratt i världen hjälper inte när deadlines plötsligt dyker upp från ingenstans. Ett missat mail i måndags ledde till att jag ikväll såg att jag har en deadline imorgonkväll. Bara att skriva på helt enkelt.

Yogaga

Känner mig lite allmänt småstressad mest hela tiden just nu. Körkortet är på gång med uppkörningen krypandes närmande, idag började jag praktiken och C-uppsatsen hänger som ett moln över allt jag gör. Det är då yoga är som bäst. Var förvånansvärt öppen i höfterna och mjuk i lederna, så ikväll blev det inte så mycket för att öppna upp låsningar eller behandla smärta, utan snarare för att få känna musklerna arbeta lugnt och metodiskt. Känslan när kroppen bara gör det den ska i flytande långsamma rörelser är svårslagen. Just nu jobbar jag mot att komma upp i tripod och underarmsstående, så det blir mycket delfiner just nu. Har alltid tyckt att det är en hysteriskt tråkig position, men när man har mål så blir det lite roligare.

A working process

Har knappt skrivit nytt material sen i somras, så när något kommer igång rent spontant när man sitter på bussen blir man liksom lite glad. Länge tyckte jag att det var svårt att hålla kvar fokus om jag blev för glad av skrivprocessen. Det störde liksom ens fokus om man började bli glad när man försökte skriva om ex. olycklig kärlek. För några år sedan hade jag en lärare som förklarade att en del av det som krävs för att gå från hobbylåtskrivare till proffessionell är att lära sig spara och lagra sin inspiration så att man kan plocka fram den senare. På så aktiverar man sin roll från att passivt vänta på att inspirationen ska "komma till en" till att samla in inspiration som man senare kan ta fram. Plötsligt kan man alltså skriva en låt om kärlek även om man inte är kär, en en arg låt trots att man är glad eller en olycklig text fastän man inte är ledsen. Då kan man bli glad av låtskrivandet och njuta av skrivprocessen även när man är mitt uppe i den. 

...........................,...,,.,,..........................

Not to jinx it, but today I started writing some new material and it struck me how happy songwriting makes me. This used to bother me, suddenly feeling happy if you're not writing a happy song, but a couple of years back a teacher taught me that part of being a professional songwriter is learning how to harvest, store and conjure inspiration. This way you don't need to be sad to write a sad song, in love to write a love song and so on. This way the writing process becomes so much more enjoyable.