At my parent's place

I påskas när jag var hemma i Stockholm passade jag på att spela in lite gitarr i mina föräldrars vardagsrum. Låten är nu färdigproddad och jag är riktigt nöjd med den. Dock kan jag inte lägga upp den på nätet riktigt just nu, då dess öde fortfarande är skrivet i stjärnorna...
.
.
Last weekend when I was up in Stockholm I had a little recording session in my parents living room.

I wanna start a fire, I wanna burn tonight

Ikväll ska jag fira Valborg utan eld men med ett White light moment. Tove Styrke uppträder på Stadt i Skara och jag och halva Little Miss Trouble ska gå och se henne.
Egentligen är jag inte så mycket för det där med idol, men Tove har imponerat rejält på henne så när man får chansen såhär måste jag ju se vad hon går för live.
Lite random dök Jessica från Soundmasters också upp och hänger med oss på konserten. Hon har tydligen nån sorts kockutbildning, så vi räknar med att få äta riktigt gott ikväll!
Ha en trevlig Valborg och ta det försiktigt med tändstickorna.
.
.
Tonight I'm celebrating Swedish Valborg (the ceremonial lighting of bonfires to mark the start of the summer and traditionally to scare off wild animals before the "summer-release" of cows and other farm animals), not by watching the bonfire (in Swedish Maj-brasa), but by going to a concert with Tove Styrke.
I'm not really much for the whole Idol-conept, but this chick is quite awesome.

Take care

Lisa? Superglue?

Sitter på genomgång av alla bidrag till Music factorys MLP kompositions-stipendie. Min låt var den andra att spelas upp, så nu känner jag mig ganska lugn. Just under uppspelet kom en plötslig nervositet över mig, hjärtat slog så hårt att det kändes som om alla i rummet hörde det.
Som kritik fick jag bland annat höra att låten blev lite tråkig, att det saknades ett element som lyfter dynamiken. Men sedan fick jag höra lite av den finaste kritik jag nog nånsin fått; Du låter lite som Lisa Loeb.
Lisas låt Stay har varit en låt som följt mig genom livet, så att jämföras med henne känns ganska fint. Vet inte om jag tycker att jag är så lik henne i utseendet i och för sig. Måste vara glasögonen...
.
----------------------------
.
So, the scholarship run through is at full go. My song was the second one to be played and I got some hard critisism but also the most wonderful complement ever; You sound kind of like Lisa Loeb.