Great minds think alike

Hysteriskt roligt att kolla på blogg.se:s startsida just nu (ja, jag vet jag är lättroad). Verkar som att flera tänkte lika när de satte rubriker på sina inlägg idag. Inte mindre än 6 (!) inlägg med rubriken "Valborg" ligger just nu uppe på startsidan. Tycker den understa bilden är helt underbar. Hur hamnar fyra inlägg med samma rubrik brevid varandra?! 
 
.
 
Can't stop laughing over this complete disconnect. No less than six posts featured on blogg.se's startpage entitled Valborg. 
 
 

Sista dagen i april

Pluggar järnet här hemma och tar en paus för att titta på lite tv-serier innan jag går och lägger mig. Nej, ärligt talat har jag pluggat dåligt idag. Sprungit runt och letat efter en brevlåda med tömning efter klockan två (jäkla halvdag), stulit krokusar ur rabatten på parkeringen, och fascinerats över hur mycket bättre allt känns när solen lyser in i lägenheten.
Trevlig Valborg!
 
 
Today's pick me up: The sunlight in my apartment and the flowers I nicked from the parking lot

We all have to eat

Skrev det här inlägget för länge sen, men det strulade med bilderna så det lades aldrig upp. Häromveckan hade jag en irländsk couchsurfer hos mig som var vegetarian, så då gjorde jag den här soppan igen. Det härliga är att man kan variera receptet ganska rejält. Vi använde mindre lök och mer morot. När jag värmde upp resterna någon dag senare lade jag till lite kikärtor för att öka proteinhalten. Tänk att man kan laga så god mat som både är vegansk, billig och supersmakrik
 
Lins- och paprikasoppa
Till en portion använde jag
1/2 gul lök
1/2 morot
1/2 röd paprika
1 liten vitlöksklyfta
2,5 dl grönsaksbuljong
0,6 dl röda linser
1 tsk tomatpuré
1 tsk röd pesto
2 msk iMat havegrädde
 
Till 4 portioner blir det
2 gula lökar
2 morötter
2 röda paprikor
2 större vitlöksklyftor
1 l. grönsaksbuljong
2,5 dl röda linser
1 msk tomatpuré
1 msk röd pesto
1 dl iMat havregrädde
 
Hacka lök, morötter och paprika fint och fräs i olivolja i en kastrull. Pressa i vitlöksklyftorna och låt de få lite färg innan grönsaksbuljongen och linserna hälls i. Koka upp och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt pesto och tomatpuré efter ungefär 10 minuter. Mixa soppan slät eller låt det finnas lite bitar kvar. Späd med grädde efter smak.
 
 
 
Soup with lentels and peppers
Who new vegan food would be so full of taste (and yet so cheap)? This recipe can be varied a lot too. Last time I used less onion and more carrots. When I reheated the left overs I added some chick peas. Awesome.
 
I only did one portion, but for a table of 4 you'll need:
2 onions
2 carrots 
2 red peppers
2 large cloves of garlic
2,5 dl of red lentels
1 l. vedgetable broth
1 tbsp spoon tomato paste
1 tbsp red pesto
1 dl oat based light cream
 
Onions, carrots and peppers are fine chopped and fried with olive oil in a soup pot. Press the garlic cloves and let them gain colour before pooring in vegetable broth and lentels. Let it boil for ten minutes before adding tomato paste and pesto. Let boil for five more minutes before mixing it smooth and dilute with cream to taste.

Liknande inlägg