I Fiona, you Shrek?

Insmetad i kaffesump och avokado har jag nyss sänt höstens första radioprogram, premiären för nya red. Chreml som består av mig och Christin Bäckman. Fr.o.m imorgon kommer man kunna lyssna på programmet i repris på radions blogg. Slänger upp en länk då. 

Everything, all at once

Att vara hungrig men inte ha tid att göra något åt det har blivit en del av min vardag och värre lär det bli. Till jul lär ni inte se mig, jag kommer vara så instängd i min lilla 18-kvadratare att ni kommer glömma bort mig. Och om ni väl träffar mig kommer ni lukta mig först, duscha lär nog också prioriteras bort. Skämt å sido, nu drar allvaret igång och med det följer massa grejer som kommer ta massor av min tid men som trots allt kommer vara jävligt kul. I vinter skriver jag C-uppsats och samtidigt kommer jag praktisera. I helgen ska jag ner till Soundmasters och skriva musik i november ska jag till Örnsköldvik och skriva där. Samtidigt ska jag springa på föredrag med makten över musiken och kulturkraft Stockholm. Nämnde jag att jag till våren vill vara klar med inspelningen av folkprojektet jag sysslat med sedan nya Zealand? För att toppa det hela flyttar jag i nästa vecka. Allt händer samtidigt och jag blir lätt överväldigad när jag tänker på det samtidigt som jag fylls av lycka när jag tänker på allt roligt jag ska ha (medan jag luktar soptipp och lever på småkakor  och kaffe).

Lots of things going on right now, I feel like I don't even have time to eat. I'm just starting my bachelor's thesis, an internship is in the near future, I'm going down to Skara for a songwriting session and I'm soon off to Örnsköldsvik. Plus I'm still intending to finish my folk project this spring and totop it all off I'mmoving to a new apartment next week. Breath in - Breath out 

Inte på riktigt

Jag trodde att det var sånt som händer andra, inte mig.
Jag trodde att det var sånt som sas av sjuka människor, inte såna i min närhet.
Jag trodde att det var sånt vanliga människor på sin höjd tänkte och genast skämdes över efteråt, men aldrig sa högt.
Kanske är det så att det skrivna ordet ibland känns lättare. Kanske är det så att när du inte säger det rakt ut, utan bara skriver det på ett tangentbord känns det inte som en lika stor grej. Kanske är det så att du tror att det som sägs på internet inte är lika mycket "på riktigt".
Jag hoppas inte att du blir våldtagen.
Jag tänker inte hänga ut ditt namn och din adress på internet.
Jag hoppas att du en dag skäms. 
.
------------------------------
.
It's really scary how people think it's ok to say some of the most hurtful, scary and insensitive things on the internet. Not even in my wildest dream did I ever think that someone would say something like this to me, but apparantly all it took was disagreeing on the basic principles of our justice system. Apparantly it doesn't even have to be a complete stranger, it could be someone you've gone to school with. Apparantly I deserve to get raped. Yeah that ought to show me.